Agility Trening Blant Venner

Agility trening for Rover og Ikaros sammen med klubbvenner i vår hundeklubb; «Arendal og Omegn Hundeklubb» (AOH)

Agility er evnen til å forandre retningen av legemet en smidighet og effektiv måte, og for å oppnå dette kreves en kombinasjon av: Ikke Perfekt Agility Hver Gang

  • balanse – evnen til å opprettholde likevekt når du står stille eller beveger (dvs. ikke å falle over) gjennom koordinerte handlinger våre sensoriske funksjoner (øyne, ører og proprioseptive organer i våre ledd);
  • statisk balanse – evnen til å beholde sitt tyngdepunkt over bunnen av støtte i en stillestående posisjon;Glemte Agility Banen Igjen
  • dynamisk balanse – evnen til å opprettholde balanse med kroppen bevegelse;
  • hastighet – evnen til å flytte hele eller en del av kroppen raskt;
  • styrke – evnen av en muskel eller muskelgruppe for å overvinne en motstand;
  • og til slutt, koordinering – evnen til å kontrollere bevegelsen av kroppen i samarbeid med kroppens sensoriske funksjoner (for eksempel, i å fange en ball [ball, hånd og øye koordinering]).

18.12 2014 hadde vi vår siste agility trening for året 2014 sammen med våre klubbvenner i Arendal og Omegn Hundeklubb. Dette forgår på denne tiden av året i Sørlandets Hundehall – og takk for det!

Ikke alle i den første gruppa kunne komme. (Juleforberedelser o.l.) Men vi som var der hadde en fin treningsrunde. Alle hadde skuldrene nede, og hadde en avslappende holdning til denne «juleavslutningen». Irene hadde bakt kaker til alle – de falt visst i smak. Nå er det et lite opphold fra treningen som vil falle i «smak» for vår del, i alle fall.

Agility-året 2014 har vært innholdsrikt og lærerikt. Vi har fått reise rundt og truffet mange hyggelige likesinnede mennesker….

8. desember 2014 «Mandags-gjengen» trener agility handling. Her Rover og Kurt.

28. august 2014Agility trening på vår hundeklubb; Arendal og Omegn Hundeklubb
Min Schapendoes gjeterhund; Rover løper i dag sammen med en ny handler (Elin).
Hun er en erfaren handler, men dette er første gangen (ever) hun handle min hund.
Hun gjorde et par ting anderledes enn meg – ting jeg kommer til å prøve bruke når jeg skal handle Rover i fremtiden under agility trening og  agility konkurranser.
Tusen takk Elin! 🙂

29.05.14 Agility treningsdag ved AOH`s klubbhytte på Hove, Arendal hvor Cristian Flørenes var både agility instruktør og agility dommer. (Schapendoes in agility action!)

17. april 2014 er vi på Hove, Tromøy i Arendal, hvor klubbhytta vår er og trener agility. En runde som til tross for en del stress fra «handler» i starten, gikk bra til slutt. (Rover og Kurt)
. 5. april 2014 Agility trening på Hove, Tromoya, Arendal – hvor vår agility hundeklubb (AOH) holder til. Dette var nok ikke det beste Rovers handlers kan prestere, men vi nådde dagens på forhånd planlagte mål – til slutt. 😉